İlkbaharın en özel lezzetlerinden olan enginarın, yalnızca bu dönemlerde değil, yılın her mevsiminde tüketilmesi öneriliyor. Peki, bahar dönemi sebzelerinden enginarı, yıl boyunca aynı lezzette tüketmek, özellikle kış aylarında farklı tariflere katmak için enginarı nasıl muhafaza etmek gerekiyor? İşte lezzetini her mevsim korumasını sağlamak için enginarı güvenle saklama yöntemleri.
Bağışıklığımızı güçlendirmek için son derece önemli sebzelerden biri olan enginarın tam da mevsimi. Marketlerde, manavlarda yer alan enginarın yılın her mevsiminde tüketilmesi önemli.Besin öğeleri içeriği bakımından çok zengin olan enginar, yüksek miktarda potasyum ve kalsiyuma ek olarak A, B1 ve C vitaminleri içeriyor. İçerdiği vitaminler ve safranın kolay akışını sağlamasının yanı sıra lezzetiyle sofralara renk katan enginarın, yılın her mevsiminde tüketilmesi öneriliyor. Ancak öğünleriniz için de zengin bir besin kaynağı olan enginarı, her dönem aynı lezzet ve sağlıkla tüketmenin en önemli noktalarından biri nasıl muhafaza edeceğimiz. İşte Koroplast’tan enginarın yıl boyunca keyifle sofralarda olmasının püf noktaları…
Saklama sırasında nelere dikkat etmeli?
Enginarlarınızı çiçek halindeyken, buzdolabınızda kısa süreliğine Taze Tutan poşeti ile saklayabilirsiniz. Enginarlarınızı yılın her mevsiminde ilk günkü tazeliği ve lezzetiyle tüketmek isterseniz buzlukta ya da derin dondurucunuzda Koroplast Çift Kilitli Poşet’le aşağıdaki şekilde muhafaza edebilirsiniz.
- Bir bardak suya kaya tuzu ve limon ekleyin. -Kaynayana kadar karışınca enginarları bu suda 4-5 dakika haşlayın. -Haşlanan enginarları 1 kap buzlu suyun içine yerleştirin. -Şokladığınız enginarları peçete yardımı ile kurulayın. -Koroplast çift kilitli poşeti içine kuruttuğunuz enginarları yerleştirin. -Bu şekilde enginarları derin dondurucuda 10- 12 ay saklayabilir, dilediğiniz zaman çıkarıp ilk günkü tazeliği ile tüketebilirsiniz.
- #enginar #enginarpüfnoktaları #püfnoktası #beslenme #koroplast #saklamapüfnoktası