Ana Sayfa » Tarifler » Enginar Ezmesi
Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi

(4 Kişilik)

Malzemeler:

6 adet büyük enginar (soyulmuş)

1 adet büyük boy tatlı soğan (iri küp doğranmış)

Yarım su bardağı zeytinyağı

Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu

Yarım tatlı kaşığı toz şeker

300 gram taze iç bakla (kabuklarından ayrılmış)

1 adet orta boy havuç (iri küp doğranmış)

Yarım demet dereotu (kıyılmış)

1 adet portakalın suyu

1 adet limonun suyu

Yarım su bardağı içme suyu

Hazırlanışı:

Soğan ve havuçları zeytinyağında 8-9 dakika kavurun. Enginarları üzerine dizin ve diğer kalan malzemeleri ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başlayınca da hafif ateşte rulet siteleri 30-35 dakika arasında pişirin. Enginar, iç bakla ve havuç piştikten sonra dereotunu ekleyip altını kapatın. Tüm malzemeleri oda sıcaklığına geldikten sonra, yüksek devirli bir blenderde ezin.  Soğuk servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir