Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Elma Püreli Yumuşacık Kek

by Yemek Zevki Editör
28 Mayıs 2015
in Pasta Tarifleri
459 34
0
Elma Püreli Yumuşacık Kek
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

elama-pureli-kek

Elma Püreli Yumuşacık Kek Malzemeler:

Elma Püresi İçin:

> 4 adet orta boy elma

> 1 adet çubuk tarçın

> 2 adet karanfil

Kek Hamuru İçin:

> 4 adet yumurta

> Yarım su bardağı toz şeker

> Yarım su bardağı fındık yağı

> Yarım su bardağı su

> 1 paket hazır çikolatalı puding (toz halinde)

> 1 paket kabartma tozu

> 1 paket vanilya

> 4-5 çorba kaşığı elma püresi

 

Hazırlanışı:

Elma püresi için; Kabuğunu soyup çekirdeklerini temizlediğiniz elmaları tencereye aktarın. Üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin. Tarçın çubuğu ve karanfil tanelerini ilave edip haşlamaya bırakın. Elmalar suyunu çekince birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Blender yardımı ile çırpıp tekrar tencereye alın. Birkaç dakika daha yüksek ateşte kaynatıp ocaktan alın. Elma püreniz hazırdır. Kek için; Yumurtaları şekerle birlikte 5 dakika boyunca mikserde çırpın. Kalan malzemeyi ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice birbirine yedirin. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

Tags: Elma Püreli Yumuşacık KekElma Püreli Yumuşacık Kek HazırlanısıElma Püreli Yumuşacık Kek MalzemelerElma Püreli Yumuşacık Kek Tarifi
Previous Post

Narlı Humus

Next Post

Domatesli Kiş

Yemek Zevki Editör

Next Post
Domatesli Kiş

Domatesli Kiş

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki