Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Domatesli Kiş

Domatesli Kiş

domatesli-kis

Domatesli Kiş Malzemeler:

> 1,5 su bardağı un (180 gr)

> 100 gram tereyağı

> 1 adet yumurta

> 1 çorba kaşığı soğuk süt

Üzeri İçin:

> 2 adet yumurta

> 100 ml. krema

> 200 gram labne peyniri

> 1 çorba kaşığı nişasta

> Taze çekilmiş karabiber

>1 kase kiraz domates

Hazırlanışı:

Hamuru için; Unu, küp şeklinde doğranmış tereyağını, çırpılmış yumurtayı ve 1 çorba kaşığı sütü; mutfak robotunda, hamur yoğurma aparatında veya yoğurma kabında elinizle yoğurun. Hamuru top şekline getirdikten sonra strech folyoya sarın, buzdolabında yarım saat bekletin. Üzeri için; Yumurtaları, köpük köpük olana dek çırpın. Labneyi, karabiberi, kremayı, nişastayı ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane ile tart kalıbınızın ölçüsüne göre açın. Tart hamurunu elinizle bastırarak kalıba döşeyin. Hamurun üzerinde çatal yardımıyla kalıbın tabanına temas etmeyecek şekilde çizikler oluşturun. 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alın, iç malzemeyi dökün. Tekrar fırına verin. Fırının ısısını 170 dereceye indirin. 15 dakika pişmeye bırakın. Kiraz domatesleri bütün olarak, fırında pişmekte olan tartın içine hafifçe gömün. Fırının kapağını kapatın. 15 dakika daha pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir