Ana Sayfa » Gurmeler » Elif’in Rengi
elifin rengi

Elif’in Rengi

Merhaba,

Yılın son sayısında sizlerle olmak çok güzel, umuyorum ki; hepiniz sağlıklı, sevgi dolu ve lezzetli bir yıl geçirmişsinizdir… Yeni yıl yeni mutluluklarla başlar ve biter.  Bu yılın son sayısında geçtiğimiz ay başlattığım “Gastronomist” projemin ikinci konuğu ile sizlerleyim. Gastronomist kelimesini bilmeyenler için bir kez daha yazmaktan keyif alacağım.

‘Gastronomist’sin

Eğer şu anda bu yazıyı okuyorsan, sen de bir ‘Gastronomist’sindir.  Gastronomist; Yemek meraklısı, midesine düşkün, yemek lezzetçisi kişi demektir. İşte bu kelimeden yola çıkarak bir proje oluşturmuştum. Çevremde yemek yapmayı meslek edinen veya sadece hobi amaçlı, kendisine ve sevdiklerine keyifle mutfağa girip yemek yamayı seven Gastronimist kişilerin evine her ay sizler için konuk olacağım.

Bu ay da bu işi kendine meslek edinmenin dışın da, bildiklerini aktarmayı tercih etmiş bir akademisyen ile beraberim. İlk kez Gaziantep Üniversitesi’nde Gastronomi bölümünü açmış şu anda da Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı ve Yüksek Lisans Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök ile beraberiz. Sektörümüze ilkleri yaşatmış, mutfak kültürümüzü yabancı şeflere anlatmış, bunları videolara çekip kalıcı hale dönüştürmüş bir akademisyen kendisi. Aşçılığın nasıl geliştirdiğini sorgulayıp kendini bu konuda geliştirmeyi kendisine ilke edinmiş. Gaziantep Gastronomi Derneği’nin de kurucusu. Halep ve Gaziantep mutfağının araştırılması için ekip kurup, üç ay Halep’te araştırma yapılmasında büyük rol oynamış. Doğu mutfağından sonra moleküler mutfağa özel ilgi duyan İlkay Hoca, Fransa’da da Moleküler Gastronomi eğitimi almış. İlkay hoca yeni yıl sofralarınıza eşlik etmesi için sürpriz bir menü hazırladı… Ağız tadınız hiç eksik olmasın…

Şef: Elif Çıtak
Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN

OKU ➤  Zeynep Fidan'dan Mevsimin En Güzel Meyvesi Çilekten İki Tarif

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir