Ana Sayfa » Günün Tarifi » Dolmalık Biber Yemeği

Dolmalık Biber Yemeği

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK– Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

500 gram dolmalık biber

3 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

3 diş sarımsak

3-4 adet büyük boy domates

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

1 paket kuş üzümü (1 avuç kadar)

Hazırlanışı:

Dolmalık biberleri yıkayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırıp dolmalık biberleri kızartın. Kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş domatesi, kuş üzümünü, tuzu ve baharatını ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca 1 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte 15 dakika kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala tuzu ve tereyağını ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.  Izgara etin yanına servis edebilirsiniz.

#dolmalıkbiberyemeğğ #dolmalıkbiber #ramazan #ramazanyemekleri #ramazantarifleri #evderamazan #ramadan #yemek #evdeyemekzevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir