Malzemeler
300 gram piliç bonfile
100 gram dil peyniri
Mısır gevreği
Un
Sosu İçin:
Yarım litre süt
2 yemek kaşığı soya sosu
5 adet yumurta
Kekik
Fesleğen
Dijon hardalı
Sarımsaklı çeşni
Kereviz Sos İçin:
Rendelenmiş Kereviz
Yoğurt
Mayonez
Sarımsak
Tuz
Dereotu
Beyaz ve karabiber
Hazırlanışı
Piliç bonfileyi et döveceği ile inceltin. Arasına dil peyniri koyup sarın. Önce una, sonra tüm malzemeyi karıştırarak elde ettiğiniz sosa, en sonda mısır gevreğine batırıp paneleyin. Fritöz ya da kızartma tenceresinde kızartıp kereviz sos ile servise sunun.
Sosu için; Rende kereviz, yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz, dereotu, beyaz ve karabiberi harmanlayıp buzdolabında dinlendirdikten sonra servis için hazırlayabilirsiniz.