Hazırlama Süresi: 35 Dakika
Pişirme Süresi: 15 Dakika
Zorluk Derecesi: **
Malzemeler
1 kilo istavrit
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sos için:
1 fincan dövülmüş ceviz içi
3-5 diş sarımsak
2 adet limon suyu
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 çorba kaşığı su
Yeteri kadar tuz
Dereotlu İstavrit Tarifi:
Balıkları yıkayıp başını kopartın. Yan tarafından açıp içini ve kılçığını çıkarıp fileto haline getirin. Teflon tavaya tereyağını koyun. Balıkları tuzlayıp dinlendirin. Tavada unlamadan arkalı önlü kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine dereotu sosu gezdirin. Sıcak olarak servise sunun. Sosu hazırlamak için; sarımsağı tuzla dövün. Bir kaseye alıp ceviz içi, limon suyu, su ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın.