Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Dağ Çileği Reçeli

Dağ Çileği Reçeli

(4 Kişilik)

 

Hazırlanma Süresi: 2 Saat 30 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Zorluk Derecesi: **

 

Malzemeler

1 kilogram dağ çileği

1 kilogramtoz şeker

1 adet limon

 

Dağ Çileği Reçeli Tarifi:

Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Süzerek bir tencereye koyun. Üzerine şeker ekleyip bir defa karıştırın. Karışımı 2 saat dinlendirin. Yarım limonun suyunu ilave ederek 1 taşım kaynatın. Reçelin üzerine çıkan köpükleri kevgirle alın. Kısık ateşte bir saat  yavaş yavaş ağdalaşıncaya kadar pişirin. Koyu bir çorba kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanoza koyarak ağzını sıkıca kapatın.

OKU ➤  Çilek Marmeladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir