Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Çöp Şiş

by Yemek Zevki Editör
16 Mart 2017
in Et Yemekleri
483 10
0
Çöp Şiş
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Çöp Şiş

(4 Kişilik)

Çöp Şiş İçin Malzemeler:

750 gram dana eti (tercihen bonfile)
100 gram kuzu kuyruk yağı
1 yemek kaşığı kuru kekik
Karamelize Soğan İçin:
3 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Bulgur Pilavı İçin:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
2 adet rendelenmiş domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı bulgur (tercihen iri taneli)
3 su bardağı sıcak et suyu
Tuz, karabiber

Çöp Şiş

Çöp Şiş Hazırlanışı:

Bulgur pilavı için; Sıvı yağı tencerede ısıtıp zar şeklinde doğranmış soğanı yumuşayıncaya kadar kavurun. Rendelenmiş domates ile zar şeklinde doğranmış biberi ilave edin. Biberler yumuşayınca salçayı ve tereyağını ekleyin. 1 dakika daha kavurun. Bulguru, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. En son kaynar suyu ilave edin. Yüksek ateşte, birkaç taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Bulgur suyunu çekene dek pişirin.  Karamelize soğan için; Soğanı ay şeklinde doğrayıp 1 çay kaşığı kadar tuzla ovup acı suyunu çıkartın. İsteğe göre ızgarada veya tencerede, sıvı yağda kavurun. Tuz ve kırmızı toz biber ekleyin.  Dana etini küçük küçük doğrayın. Etleri ve kuyruk yağını şişlere geçirin. Izgarada kızartın. Karamelize soğan ve bulgur pilavı ile birlikte servis yapın.

Tags: Çöp ŞişÇöp Şiş İçin MalzemelerÇöp Şiş nasıl yapılır
Previous Post

Portakallı Chia Puding

Next Post

Frida Mix Pizza

Yemek Zevki Editör

Next Post
Frida Mix Pizza

Frida Mix Pizza

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki