Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Garnitürlü Patlıcan

Garnitürlü Patlıcan

Garnitürlü Patlıcan
Puan ver

garniturlu-patlican

Garnitürlü Patlıcan

(2 Kişilik)

Garnitürlü Patlıcan İçin Malzemeler:

4 adet patlıcan

1 büyük kase garnitür karışımı (bezelye, havuç, patates)

1 adet rendelenmiş domates

2 diş sarımsak

Tuz

Sıvı yağ

Garnitürlü Patlıcan Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ortadan ikiye kesin. Her parçayı bir tarafı tamamen kopmayacak şekilde dört parçaya kesin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kağıt bir havluyla iyice nemini alın. Birkaç çorba kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş kızgın yağda her tarafını kızartın. Garnitürleri, tuzu, rendelenmiş domatesi, sarımsakları ve 1 çay bardağı kadar suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, sıcak veya ılık servis yapın.

OKU ➤  Patlıcanlı Börek Video

Tavsiye

Kat Kat Patlıcan Yemeği

Kat Kat Patlıcan Yemeği

Kat Kat Patlıcan YemeğiPuan ver Kat Kat Patlıcan Yemeği İçin Malzemeler 1 adet büyük bostan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir