Çalkama
(4 – 6 Kişilik)
Çalkama İçin Malzemeler
1,5 demet ıspanak
1,5 demet ısırgan otu
5-6 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı kimyon
Yeterli miktarda tuz, karabiber
100 gr rende kaşar
Çalkama Hazırlanışı
İri doğradığınız soğanı zeytinyağında soteleyin, ardından ıspanak, ısırgan ve taze soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuz ve baharatlarını da koyduktan sonra bir tepsiye dökün.
Unu su ile açıp tuz ilave edin ve kavrulan yeşilliğin üzerine dökün. Üzerine kaşar serpip, 180 dereceye ayarladığınız fırında 15-20 dakika süreyle pişmeye bırakın. Dilimleyerek servis edin.