1-Peynir rendelerken rendeleme işlemini kolayca yapabilmeniz için peyniri 15 dakika buzlukta bekletin ve öyle rendeleyin.
2-Taze naneyi doğrayarak kullanacağınız zaman üzerine bir parça şeker serpin. kokusunun nasıl arttığına şaşıracaksınız.
3-Açılmış bisküvileri taze taze saklamak için cam bir kavanoza alarak ağzını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayın. Saklama kavanozunun içine bir yemek kaşığı pirinç ya da bir iki kesme şeker koymak bisküvilerinizin nemlenmesini önler ve daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Tüm bu yöntemleri uygulamanıza rağmen bisküvileriniz yine yumuşadıysa bir kese kağıdına koyup ağzını kapatın. Üzerine biraz su serperek fırında 15-20 dakika bekletirseniz eski tazeliklerine kavuşacaklardır.
4-Kurabiyelerinizin taze kalması için; Hazırladığınız kurabiyeleri saklarken yanına iki dilim kabuklu elma koyun. Elma kabukları sayesinde tam 2 hafta kurabiyelerinizi taze taze yiyebilirsiniz.
5-Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için tezgaha içi su dolu bir kap alın. Akan su da gözlerinizin yaşarmasını engelleyecektir. Soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.
6-Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir yemek kaşığı suyun içine bir çay kaşığı mısır unu ekleyin. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
7-Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp ilave edebilirsiniz.
8-Balığı derin dondurucuya kaldırmadan önce üzerine limon sıkın. Çözüldüğünde oluşan kokunun etkisi çok azalacaktır.
9-Makarna haşlarken makarnanın çok daha lezzetli ve hafif olması için haşlama suyuna biraz süt ilave edin. Farkı hemen anlayacaksınız.
10-Reçel yaparken reçel yapacağınız zaman meyveleri iyice yıkadıktan sonra güzelce kurulayıp, reçeli tahta kaşıkla karıştırmalısınız. Şekerlenmesini önlemek için ise limon tuzu yerine limon suyu kullanmalısınız.
11-Maydanozlarınızı yıkayıp kuruttuktan sonra ince kıyın. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Buzdolabında mahafaza edin. Böylece hem her zaman kullanıma hazır olur, hem de uzun süre yeşilliğini korur. Kıyılmış maydanozu yemeklerin içinde kullanabileceğiniz gibi yemeklerin üzerinde süsleme amaçlı da kullanabilirsiniz.
12-Şeftaliyi kolay soyabilmek için birkaç dakika sıcak suda bekletin.
13-Küçük bir tabağa toz şeker serpin, limonun kesik tarafını şekerin üzerine gelecek şekilde yerleştirin, iki hafta kurumadan saklayabilirsiniz. Limonun üzerine tuz dökün. Böylece limonu ikinci bir kullanıma kadar kuruyup bozulmadan saklayabilirsiniz.
14-Bezelye yemekleri yapacağınız zaman, bezelyeyi suda haşlamak yerine buharda pişirmeyi deneyin. Böylece vitaminini ve rengini kaybetmemiş olacaklar.
15-Mayalı hamurların kısa sürede kabarmasına yardımcı olmak için; fırını önce 50 dereceye ayarlayıp 10-15 dakika ısıtın ve kapatın. Hamuru fırının içine yerleştirip mayalanması için bekletin.
16-Tatlı ve pastalarda kullanılan çileğin tadının yerinde olması için; sapları koparılmadan önce iyice yıkanmalı daha sonra sapları temizlenmelidir.
17-Köfte yaparken içine ekleyeceğiniz ekmekleri et suyunda ıslatmak, köftenin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca iyice yoğrulması ve köftenin hazırlandıktan sonra en az 1 saat buzdolabında bekletilmesi daha iyi sonuç verecektir.
18-Bal kavanozunu sıcak olmayan serin ve karanlık bir yerde saklamak gerekir. Gün ışığı alan bal bozulur. Ayrıca kavanozun kapağı açık kalırsa nem alır ve tadı acımtırak olur.
19-Pörsümeye başlayan domatesleri yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir.