(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı Amerikan pirinci
2,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
200 gram kültür mantarı
1 adet kereviz
4 dal taze soğan
500 gram biftek
2-3 yaprak marul
Sosu İçin:
1 su bardağı krema
3 çorba kaşığı sirke
1,5 çay kaşığı toz şeker
Acı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğumaya bırakın. Taze soğanı temizleyip kıyın. Kerevizin kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra birkaç çay kaşığı limon suyu ilave ederek kararmasını önleyin. Mantarları nemli bir bezle silip enine ve boyuna keserek dört eşit parça elde edin. Taze soğanı, kerevizi ve mantarları geniş bir kapta harmanlayın. Sosu için tüm malzemeyi çırpın ve ¼’ünü hazırladığınız sebzeli karışıma ilave edin. Kalanını haşlanmış pirince ekleyip tatlandırın. Kapağını kapatın ve buzdolabında 2 saat dinlendirin. Salatayı servis etmeden 15 dakika önce biftekleri ızgarada pişirdikten sonra jülyen doğrayın. Salatayı servis tabağına aktarın. Üzerine biftekleri yerleştirin. İsteğe göre marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.
#bifteklipirinçsalatası #salata #yazsalataları #salatatarifleri #etlisalata #evdeyemekzevki