Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Beğendili Tavuk But

Beğendili Tavuk But

Malzemeler

1 kahve fincanı un

3 adet patlıcan

3 yemek kaşığı tereyağı

4 adet tavuk but

1,5 su bardağı süt

Tuz, karabiber

Beğendili Tavuk But Tarifi

Patlıcanları, ateşte çevirerek pişirin. Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyun. 1 kahve fincanı unla, 3 yemek kaşığı tereyağını tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dakika kavurun.1.5 su bardağı sütü azar azar karışıma ekleyip, karıştırın. Patlıcanları sıkarak sudan çıkartın ve bıçakla kıyıp, unlu karışımın içerisine katın. 5-10 dakika pişirdikten sonra, tuz ve karabiberi ilave edin. Diğer tarafta tavuk butlarını tavaya koyup kapağını kapatın ve kendi suyunda pişirin. Ardından biraz yağ ekleyerek kızartın ve Beğendi’nin üzerine koyun. 1 kaşık zeytinyağında salçayı kavurup üzerlerine gezdirin.

Bir Yorum

  1. Bizim evde böyle güzel ttralaa hiç hayır denmez bende bir daha hindi etiyle köriyi bir deneyim..fikir için sağol fıstığım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir