1 kahve fincanı un
3 adet patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağı
4 adet tavuk but
1,5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Beğendili Tavuk But Tarifi
Patlıcanları, ateşte çevirerek pişirin. Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyun. 1 kahve fincanı unla, 3 yemek kaşığı tereyağını tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dakika kavurun.1.5 su bardağı sütü azar azar karışıma ekleyip, karıştırın. Patlıcanları sıkarak sudan çıkartın ve bıçakla kıyıp, unlu karışımın içerisine katın. 5-10 dakika pişirdikten sonra, tuz ve karabiberi ilave edin. Diğer tarafta tavuk butlarını tavaya koyup kapağını kapatın ve kendi suyunda pişirin. Ardından biraz yağ ekleyerek kızartın ve Beğendi’nin üzerine koyun. 1 kaşık zeytinyağında salçayı kavurup üzerlerine gezdirin.
Bizim evde böyle güzel ttralaa hiç hayır denmez bende bir daha hindi etiyle köriyi bir deneyim..fikir için sağol fıstığım