Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Bayram Çöreği

by Yemek Zevki Editör
16 Temmuz 2017
in Hamur İşi Tarifleri, Tarifler
478 15
0
Bayram Çöreği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bayram Çöreği

(6 Kişilik)

 

Malzemeler:

Yarım paket yaş maya

1-1,5 su bardağı ılık su

500 gram un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

İç Malzemesi İçin:

1 tatlı kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı tahin

1 su bardağı ceviz içi

3 yemek kaşığı toz şeker

Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Bayram Çöreği

Hazırlanışı:

Yaş mayayı 1 bardak ılık suda eritin.

Hamur yoğurma kabına unu, sıvı yağı, bir tutam tuzu, şekeri aktarın. Ortasını açıp mayalı ılık suyu dökün. Parmak uçlarınızla malzemeyi karıştırın. Kalan suyu da azar azar ekleyerek pürüzsüz orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru dört bezeye ayırın. Her hamurun üzerini streçle kapatın. Ilık bir ortamda iki katı kadar kabarana kadar dinlendirin. Bu süreç yaklaşık 2 saatinizi alacaktır.

Hamurlar mayalandıktan sonra bir tanesini un serpilmiş tezgahın üzerinde tekrar, hafifçe yoğurun.

Merdane ile dikdörtgen bir hamur açın. Üzerine tahin sürün, tarçını, ince çekilmiş ceviz içini, rendelenmiş portakal kabuğunu ve şekeri serpin. Rulo şeklinde sarın. Rulo hamuru bir tarafından tamamen kopmayacak şekilde boyuna ikiye kesin. İkiye kestiğiniz hamuru birbirine dolayıp büyük bir çelenk olacak şekilde yuvarlayın. Hamurun bir ucunu diğer ucuyla birleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hamurları tepsinin içinde, oda ısısında 1 saat daha mayalanması için dinlendirin. Daha sonra 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.

Tags: beslenmeÇörekÇörek Tarifiçörek yapımıDiyetFındık Ezmeli Mayalı Çörek TarifiSağlıksağlık sorunu
Previous Post

Cevizli ve Elmalı Çörek

Next Post

Ev Yapımı Peynir

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ev Yapımı Peynir

Ev Yapımı Peynir

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki