Yapılan araştırmalara göre, sofralarımıza lezzet katan Karadeniz hamsisi, çocukların zeka gelişimine yardımcı oluyor.
Araştırmalar, hamside bol miktarda bulunan omega-3 ve iyotun, çocukların öğrenme ve hatırlama performansını arttırdığını gösteriyor. Zengin bir protein kaynağı olan hamsi, aynı zamanda her yaşta ihtiyaç duyulan vitaminleri ve mineralleri içeriyor.
Denizlerimizin doğal zenginliği olan bu besleyici balık, şimdi Türkiye’nin uluslararası dondurulmuş gıda markası Ayfrost ile kullanıma hazır şekilde mutfaklara ulaşıyor. Ayfrost, mevsiminde avladığı Karadeniz hamsisini yıkayıp temizledikten sonra en taze haliyle dondurarak tüketicilere sunuyor. Özellikle çalışan annelerin hayatını kolaylaştırırken, çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyor. Siz de Ayfrost ile fırında pişireceğiniz hamsileri yalnızca birkaç dakikada hazırlayabilir, çocuğunuza güvenle yedirebilirsiniz.
Hamsi Fırın Tarifi
3-4 kişilik
Pişirme süresi
20-25 dk. fırın tepsisinde
Malzemeler
Ayfrost hamsi fileto: 1 paket
Sıvı yağ: 1/4 kahve fincanı
Karabiber*: 1 çay kaşığı
Pul biber*: 1 çay kaşığı
Kekik*: 1 çay kaşığı
Tuz*: 1 çay kaşığı
* Kullanımı ve miktarı isteğe bağlıdır.
Bu tarif için hamsi filetoyu çözdürmeden kullanınız.
Başarının sırrı ‘Hamsi’ Tarifi:
•Donmuş haldeki hamsiler derin bir kabın içerisinde sıvı yağ, tuz ve diğer baharatlar ile karıştırılır,
•Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine veya fırına dayanıklı bir kabın içerisine hamsiler yayılır,
•Önceden 250 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirilir,
•Sıcak olarak servis edilir.
PİŞİRME ÖNERİSİ
Yukarıdaki tarife göre hazırlanmış hamsilere Ayfrost soğan, Ayfrost biber, patates, havuç ve sarımsak ekleyerek fırında sebzeli hamsi yapabilirsiniz.