Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Banh Mi Burger

Banh Mi Burger

1966

Malzemeler:

225 gram dana kıyması (Tercihen yüzde 100 dana etinden olmalı)

Tuz, karabiber

1 adet salatalık

1 adet havuç

1 çorba kaşığı sirke

Birkaç yaprak Çin lahanası

Baharatlı chili mayonez

Taze kişniş

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 adet hamburger ekmeği

 

Hazırlanışı:

Dana kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. İyice yoğurun.

Diğer malzemeleri hazırlayana dek yağlı kağıdın üzerine aktarın ve bu şekilde buzdolabında bekletin.

Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra çok ince uzun doğrayın ya da jülyen rendeleyin. Lahanayı da aynı şekilde ince uzun uzun doğrayın. Sebzelere tuzu ve sirkeyi ilave edin. İyice harmanlayın.

Salatalığı da çok ince dilimleyin.

Fırça yardımı ile hamburger ekmeğinin iç yüzeylerini 1 çay kaşığı tereyağı ile yağlayın. Ekmeğin iç yüzeylerini tavada kızartın.

Hazırladığınız köfte hamurunun da her iki tarafını ızgarada 4’er dakikada kızartın.

Diğer taraftan da kalan tereyağı ile kızartılmış omleti (ortası sarı, kenarları beyaz) hazırlayın.

Hamburger ekmeğinin ilk katının üzerine baharatlı sostan sürün. Sırasıyla salatalık dilimlerini, taze kişniş yapraklarını, kızarttığınız köfteyi, sebzeli karışımı ve omleti yerleştirin.

Ekmeğin diğer katını da malzemelerin üzerine yerleştirerek kapatın ve hemen servise hazır edin.

OKU ➤  Kahvaltı Tabağı (Azimü'ş Şan Kahvaltısı)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir