Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Bamya Kızartması

by Yemek Zevki Editör
07 Eylül 2014
in Sebze Yemekleri
478 15
0
Bamya Kızartması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

14

Malzemeler:

> 150-200 gram bamya

> 1 adet yumurtanın akı

> 2 çorba kaşığı un

> Yarım çay bardağı soda

> Tuz, karabiber, pul biber

Sosu İçin:

> 1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt)

> 5-6 yaprak taze nane

> 1 küçük diş sarımsak

> Tuz

 

Hazırlanışı:

Bamya kızartması için;  İri bamya kullanmak şart  değildir. Fakat eğer iri  bamya kullanacaksanız  temizlenmiş bamyaları  4-5 dakika kadar kaynayan  suya atıp ön haşlama  yapabilirsiniz. Eğer  bamyaların cinsi küçük boy  ise ön haşlama yapmanıza  gerek yoktur. Bamyaları  kızartmadan önce yumurta  akını çukur bir kasede  hafifçe çırparak köpürtün.  Unu ve sodayı ekleyip  boza kıvamına gelene  dek karıştırın. Bamyaları  önce hazırladığınız sosa  batırın. Sonra da hemen  kızgın yağa atıp en fazla 2  dakika kızartın. Kağıt havlu  üzerine alıp fazla yağının  süzülmesini sağlayın.  Bamyalar sıcakken tuzunu  ve baharatını ekleyerek  tatlandırın.

Sosu için; yoğurda havanda  ezilmiş sarımsakları,  tuzu ve naneyi ekleyin.  Karıştırın. Bamyalarla  birlikte servise hazır edin.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Next Post

Bamya Konservesi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bamya Konservesi

Bamya Konservesi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki