Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Balkabağı Gnocchi Tarifi

by Yemek Zevki Editör
07 Mart 2017
in Sebze Yemekleri
478 15
0
Balkabağı Gnocchi Tarifi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Balkabağı Gnocchi

(4 Kişilik)

Balkabağı Gnocchi Tarifi

Balkabağı Gnocchi İçin Malzemeler:

1 kilo patates
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı balkabağı püresi
2 su bardağı un
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı rende parmesan
Üzeri İçin:
1 diş sarımsak
3 gram adaçayı
1 yemek kaşığı tereyağı

Balkabağı Gnocchi Hazırlanışı:

Patatesleri yıkayıp bol suda haşlayın. Haşladığınız patatesleri soyup ılınmasını bekleyin ve çatal yardımıyla püre haline getirin. Un, yumurta, balkabağı püresi, muskat ve parmesan peynirini patates püresine ekleyerek tüm malzemeler harmanlanıncaya kadar yoğurun. Hamurdan yaklaşık 3 santim kalınlığında rulolar yapın. Hamur rulolarını yastık şeklinde dilimleyin. Daha sonra çatalla üzerinde çizikler oluşturun. Büyük bir tencereye bol su koyun. İçine tuz, tereyağı ve adaçayı ekleyin. Gnocchileri kaynar suya atın. Gnocchiler önce dibe çökecektir. Suyun yüzeyine çıktıklarında süzgeçle kenara alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin. Isıtılmış tavada bir diş ince doğranmış sarımsak ve adaçayını soteleyip gnocchilere ekleyin.

Not: Önceden haşlanmış dana yanağıyla birlikte servis edebilirsiniz.

Şef Selçuk Gönen
Hülya Ulupınar
hulyaulupinar@gmail.com
Fotoğraflar: Metin Mahdum

Tags: Balkabağı GnocchiBalkabağı Gnocchi HazırlanışıBalkabağı Gnocchi Tarifi
Previous Post

Kış sofralarının vazgeçilmezi Balkabağı Çorbası

Next Post

Balkabaklı Sufle Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Balkabaklı Sufle Tarifi

Balkabaklı Sufle Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki