Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Balık Yemekleri

Balık Buğulama

by Yemek Zevki Editör
06 Kasım 2015
in Balık Yemekleri
474 20
0
Balık Buğulama
742
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

balik-bugulama

Balık Buğulama Tarifi

Balık Buğulama İçin Malzemeler:
4 adet orta boy levrek (temizlenmiş, fileto haline getirilmiş, balık suyunu kullanmak için kemikleri ve kafasını ayrı pakette hazırlanmış)
1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet küçük boy kereviz
2-3 kereviz yaprağı
1 tatlı kaşığı un (tepeleme)
1 su bardağı balık suyu (tarife bakınız)
1 kahve fincanı süt
5-6 adet mantar
1 adet orta boy patates
2-3 dal maydanoz
Tuz, taze çekilmiş karabiber, limon suyu

Balık Buğulama Hazırlanışı:
Geniş tabanlı döküm tencereyi ocağın üzerinde iyice ısıtın. Zeytinyağını ve tereyağını ilave edin. Küçük küçük
doğranmış soğanı, sarımsağı, kereviz ile yapraklarını, tuzu ve karabiberi ekleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca unu ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra balık suyunu ve ılık sütü dökün. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Dilimlenmiş mantar ile küp doğranmış patatesi de ilave edin. Orta ateşte sebzeleri yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca bu karışımı ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırdığınız balık parçalarını sosun içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Fırından alın, kıyılmış maydanoz ve limon suyu ile tatlandırın. Buğulamayı sıcak sıcak servis yapın.

Tags: BalıkBalık BuğulamaBalık Buğulama HazırlanışıBalık Buğulama İçin MalzemelerBalık Buğulama Nasıl YapılırBalık Buğulama Tarifibuğulama
Previous Post

Patates Salatalı Çıtır Çipura

Next Post

Dülger Menüer

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dülger Menüer

Dülger Menüer

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki