Baklava Dilimli Izgara Tavuk Malzemeler:
1 kilo tavuk göğüs eti
1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisi
5 yemek kaşığı (55 ml.) su
9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ
Baklava Dilimli Izgara Tavuk Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak ucu yardımı ile tabanından kopmayacak şekilde baklava dilimi gibi kesikler oluşturun. Çukur bir kabın içinde Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisini, suyu ve sıvı yağı ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Çeşni karışımını kesikler oluşturduğunuz tavuk etinin her tarafına, özellikle kesiklerin içine dolacak şekilde ovun. Üzerini streç bir folyo ile örtün. Baharatın tadının dilim tavuğa geçmesi ve daha lezzetli olması için buzdolabında en az 1 saat bekletin. Terbiyelenmiş tavuk etlerini mangalda kızartın. Arzunuza göre mangalda pişirilip tereyağı, taze çekilmiş tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırılmış küçük taze patatesler eşliğinde servis yapabilirsiniz