Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Babagannuş

Babagannuş

31

Babagannuş Malzemeler:

> 5 adet patlıcan

> 1 çay bardağı tahin

> 3 diş sarımsak

> 1 adet limonun suyu > Tuz

> 4-5 dal maydanoz

Babagannuş Hazırlanışı:

Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin. Ilınmadan derin bir kaseye alın. Üzerine limon suyunu, tahini, havanda ezilmiş sarımsakları ve tuzu ekleyin. Çatal yardımıyla ezerek hafifçe karıştırın. İrice doğranmış maydanozları da ekleyin. İsteğe göre ortasını havuz gibi açıp zeytinyağı dökün, kırmızı toz biberle tatlandırın.

OKU ➤  Babaannem’in Yemekleri...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir