Malzemeler:
• 4 adet fileto kaya levreği
• 1 paket krema
• 2 adet taze soğan
• Kırmızı biber
• 1 demet Frenk soğanı
• 1 demet Frenk maydanozu
• 4 diş sarımsak
• 1 adet limon kabuğu rendesi
• 3 adet kırmızı veya yeşil biber
• 200 gram mantar
• 1 su bardağı un
Garnitur İçin:
• 2 adet havuç
• 2 adet kabak
• 1 paket tereyağı
Köpük İçin:
• Soya sosu
• Maden suyu
• Vişne suyu
Asya Usulü Kaya Levreği Buğulama Tarifi:
Tavaya mantarlar koyun. 7-8 dakika süreyle haşlayın. Krema, sarımsak, limon rendesi, taze soğan, kırmızı biber ve mantar bir tavaya ekleyip kremayı çektirin. Ayrı bir yerde balık filetoyu unlayıp sosun içine atın. 3-4 dakika pişirin. Sosu tabağın altına koyup balık filetoyu üzerine yerleştirin. Garnitür için; Sebzeleri tereyağında soteleyin. Köpük malzemelerini çırpma kabında çırpın. Servis tabağına aldığınız levreğin üzerine köpüğü dökün. Garnitür, Frenk soğanı ve maydanozu ile servis edin.