Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Aşure

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Tatlı Tarifleri, Yöresel Yemekler
483 10
0
Aşure
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

32

Aşure Malzemeler:

> 500 gram buğday

> 200 gram kuru fasulye

> 200 gram nohut

> 1 kahve fincanı pirinç

> 1 adet elma

> 100 gram kuru kayısı

> 20 gram kuş üzümü

> 50 gram kuru üzüm

> 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu

> 1 adet kabuk tarçın

> 4-5 adet karanfil tanesi

> 1 kilo toz şeker

Süslemek İçin:

> 50 gram ceviz içi

> 50 gram fındık içi

> 30 gram kuş üzümü

> 50 gram dolmalık fıstık

> 100 gram kuru incir > Nar taneleri

Aşure Hazırlanışı:

Nohudu ve kuru fasulyeyi bir gün öncesinden soğuk suda ıslatın. Buğdayı da aşureyi pişirmeden 2 saat öncesinden ıslatın. Akşamdan ıslattığınız hububatları ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda hafif diri kıvamda haşlayın ve sonra süzün. Haşladığınız hububatları büyük bir tencereye alın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. 2 litre sıcak suya tarçın çubuğunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Karanfil tanelerini 1 su bardağı su ilave edilmiş cezvede birkaç taşım kaynattıktan sonra demlenmeye bırakın. Elmayı soyduktan sonra zar şeklinde doğrayın. Kuru kayısıları da aynı şekilde doğrayın. Doğradığınız elmayı, kuru kayısıları, kuru üzümleri ve kuş üzümlerinin yarısını kaynamakta olan hububatlı suya atın. Ateşi kısın ve 45 dakika kadar pişirin. 45’inci dakikada tencerenin içine rendelenmiş 2 adet portakalın kabuğunu, cezvede kaynatıp süzdüğünüz karanfil aromalı suyu ve toz şekeri ekleyin. Arada bir karıştırarak kısık ateşte yarım saat daha pişirin. En son 2 portakalın suyunu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın. Üzeri kabuk bağlamaya başlayınca istediğiniz malzemelerle (nar tanesi, kuş üzümü, Antepfıstığı içi, dolmalık fıstık, kavrulmuş susam, rendelenmiş Hindistancevizi) süsleyin. Aşureyi ister ılık ılık, ister buzdolabında beklettikten sonra soğuk servis yapın.

Tags: AşureAşure HazırlanışıAşure MalzemeleriAşure Tarifi
Previous Post

Babagannuş

Next Post

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki