Ana Sayfa » Etiket arşivi: Aşure Hazırlanışı

Etiket arşivi: Aşure Hazırlanışı

Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”

Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”

Birbirinden farklı birçok yiyeceğin aynı tencerede ortak bir lezzete kavuşması ve paylaşılması, aşurenin yüzyıllardır süregelen güzel bir ritüelidir. Muharrem ayının onuncu günü İslam aleminde aşure günüdür. Yani bu bereketli ayda on veya on iki gün boyunca evlerde aşure yapmanın ve paylaşmanın tam zamanıyken, “Aslında ben de yaparım!” diyebileceğiniz bir tarifle bu ayı karşılamak istedim… Aşure (15-18 Kase İçin) Malzemeler: 500 …

Devamını oku »

Aşure

Aşure Malzemeler: > 500 gram buğday > 200 gram kuru fasulye > 200 gram nohut > 1 kahve fincanı pirinç > 1 adet elma > 100 gram kuru kayısı > 20 gram kuş üzümü > 50 gram kuru üzüm > 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu > 1 adet kabuk tarçın > 4-5 adet karanfil tanesi > 1 kilo toz …

Devamını oku »