Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası

by Yemek Zevki Editör
19 Ekim 2014
in Çorba Tarifleri
488 5
0
Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

15

 

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası Malzemeler:

> 1 kilo kapya biber

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> 100 gram labne peyniri

> 10 adet arpacık soğan

> Tuz, kimyon

Arpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası Hazırlanışı:

Kapya biberleri yıkayıp süzdükten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında közleyin. Közlediğiniz biberleri fırından alın, soğuyunca çekirdeklerini ve kabuğunu temizleyin. Közlenmiş biberleri labne peyniri ile mutfak robotunda püre haline getirin. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp kabuğu soyulmuş arpacık soğanları karamelize olana dek kavurun. Biber püresini kontrollü olarak yavaş yavaş sıcak suyu ekleyin. Kıvamını elde edince birkaç taşım kaynatın. Tuzunu ve kimyonunu ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın, sıcak sıcak servis yapın.

Tags: Arpacık Soğanlı Köz Biber ÇorbasıArpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası HazırlanışıArpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası MalzemelerArpacık Soğanlı Köz Biber Çorbası Tarifi
Previous Post

Kurutulmuş Domatesli Tarhana Çorbası

Next Post

Bol Kekikli Kavurma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bol Kekikli Kavurma

Bol Kekikli Kavurma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki