1 kilo antrkot (kalın dilimlenmiş)
3 adet orta boy havuç
1’er adet dolmalık sarı, yeşil ve kırmızıbiber
500 gram orta boy kabak
500 gram siyah kabak (tercihen uzun olanı)
1 kilo orta boy patlıcan
1,5 kilo domates (tercihen sırık domatesi)
1 dal taze kekik
2-3 dal taze reyhan
2-3 dal taze fesleğen
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Biberleri közleyip kabuklarını soyun.
5 adet domatesin kabuğunu soyup dörde bölün.
Havuçların kabuğunu kazıyıp irice doğrayın ve tereyağında birkaç dakika kadar sote edin. Dörde bölünmüş domatesleri, 2 diş sarımsağı ekleyin. Sote etmeye devam edin. Közlenmiş dolmalık biberleri, irice doğranmış taze otların yarısını (kalan yarısını üzerine sos olarak kullanacağız) ilave edin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Tuzu ekleyip tatlandırdıktan sonra el blenderi ile pürüzsüz bir sos kıvamında ezin.
Antrkotları birkaç tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayın. Etleri ısıya dayanıklı geniş bir tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız biberli sosu dökün.
Kalan domatesleri ve sebzeleri halka halka doğrayıp yan yana özenle dizin. Üzerine kalan zeytinyağını, otları, sarımsakları blender ile ezin. Hazırladğınız zeytinyağlı sosu sebzelerin üzerine dökün. Alüminyum folyo ile tepsinin üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında 3 saat boyunca pişirin.