Ana Sayfa » Sağlık »  Annenize özel kalpten gelen lezzetler!

 Annenize özel kalpten gelen lezzetler!

Bu yıl Anneler Günü, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda her zamankinden farklı olarak evde geçirilecek. Çocuklar ve ebeveynler birlikte evde kaldığımız bu Anneler Günü’nde, özel olarak yapacağımız kalpten gelen lezzetlerle annenize güzel bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Holistik Sağlıklı Yaşam Danışmanlığı’nın öncülerinden birisi olan Clara Seren Amram kurucusu olduğu Clarita’s Way (Clarita’nın Yolu) ile Anneler Günü’nün coşkusunu artıracak tariflerini sizlere sunuyor.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında evde olacağımız bu Anneler Günü’nde babaların gözetiminde mutfağa girerek, Annemize özel hazırlayacağımız kekler, pastalar veya kurabiyelerle onu şımartalım! Ona duyduğumuz büyük sevgiyi ve minneti de kalp şeklindeki kalıplarımızla sunalım.

Holistik Sağlıklı Yaşam Danışmanı, Hukukçu, Hümanist ve aynı zamanda Yazar olan Clara Seren Amram evde olacağımız bu Anneler Günü’nde lezzetli, sağlıklı, eğlenceli ve hazırlaması çok kolay pratik tariflerini sizlerle paylaştı.

Aile üyelerinin bir araya gelerek emek verdiği ve içine sevgilerini kattıkları lezzetlere ulaşabileceğimizi, birlikte yemek yapmayı eğlenceli bir etkinlik haline getirebileceğimizi hatırlatan Clara Seren Amram birtakım önerilerde de bulundu: “Kurucusu olduğum Clarita’s Way (Clarita’nın Yolu) tariflerini hazırlamak çok kolaydır. Tabii ki içerisinde bulunduğumuz bu dönemde aile üyelerimizin yönlendirmeleriyle gereken tüm önlemleri alarak bunları hazırlayacağız. Sevgi emektir ve siz emeğinizi koyduğunuz bu lezzetlerle kutlamayı bir şenliğe çevirebilirsiniz. Ayrıca bu çok anlamlı günde annenize sevginizi gösterin, onu sevdiğinizi söyleyin. Aşkla, sevgiyle ve karşılık beklemeden yaptığı kutsal annelik görevi için teşekkür edin. Güzel notlar hazırlayarak annenizin görebileceği yerlere koyun. Bu çok anlamlı günde annelerinizin sizlere verdiği karşılıksız sevgi ve şefkat için onu şımartın, onurlandırın. “

Amram, Clarita’s Way ile “Beslenme, Sağlık ve Hukuk“, temalarını içeren “İyi Yaşam Döngüsü“, yani fiziksel, ruhsal ve mental beslenmeyi hayatımızdaki pratiklere dönüştürerek, çevresindeki insanlara aktarmak için çalışıyor ve pek çok kuruma ve kişiye de bu konuda eğitim veriyor. Holistik Sağlıklı Yaşam Danışmanlığı kavramını Türkiye’ye ilk getirenlerden birisi olan Amram, yaklaşık 20 yıl önce bu konuyla ilgili farkındalık yaratma çalışmalarına başlayarak, bu süreçte yol alınmasına önemli bir katkı sağladı.

Sağlıklı beslenme ve iyi yaşam üzerine “Sağlık ve Lezzet Dolu Bir Yaşam“,“Sağlıklı Yemekler, Mutlu Çocuklar“ ve “Gökkuşağından Lezzetler“ adlı üç kitap yayımlayan, şimdilerde de yeni kitabı üzerinde çalışan Clara Seren Amram’ın sağlıklı beslenme üzerine önerilerine ve tariflerine web sitesinden ya da  sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz.

İyi Kalpli Yumurta

Malzemeler:

1 dilim çavdar ekmeği ya da başka tam tahıllı ekmek

1 yumurta

Bir çimdik tuz

Çok azıcık bitkisel sıvı yağ

Kalp şekilli büyük bir kurabiye kalıbı

Hazırlanışı:

Bu enfes ve kolay yumurtalı ekmeği tam dilimli bir ekmekle hazırlayabilirsiniz ve kalp, yıldız ya da annelerinizi gülümsetecek başka bir şekilli kurabiye kalıbı kullanabilirsiniz. Ekmek parçasını kalıbın içinden çıkarın. Tavayı ısıtın; azıcık sıvı yağ ya da tereyağı koyun. Ortasında kalp olan ekmek dilimlerini tavaya koyun ve üstüne bir yumurta kırın. Pişerken üstüne biraz tuz serpin. Hemen servis edin.

Kalpler ve Yıldızlar

Malzemeler:

450 gram tam buğday unu

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 su bardağı ılık su

2 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu 2 çorba kaşığı susam

2 çorba kaşığı keten tohumu

Hazırlanışı:

Maya, tuz ve suyu karıştırın. Maya iyice eriyene kadar bekletin. Susam ve tane olarak (çekilmemiş halinde) keten tohumu dışında bütün diğer malzemeleri ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. Yağlanmış bir kaseye alın; üstünü örtün ve hacmi iki katına çıkarana dek, yaklaşık 30 dakika, kabarmaya bırakın. Bir fırın tepsisini yağlayın; hamura bastırarak kabarıklığını azaltın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın; bunları ellerinizin arasından yuvarlayarak fırın tepsinizin boyuna uygun ince çubuklar yapın. Bu çubukların uçlarını birleştirerek fotoğraftakilere benzeyen, kalp ve yıldız gibi şekiller yapın. Birbirlerine değmeyecek şekilde tepsiye dizin. Üstlerine bir fırçayla çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam ve keten tohumu serpin. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra hava geçirmez bir kavanozda saklayın. Küçük bir kağıda “Her zaman kalbimdesin benim yıldız annem“ yazıp, servis tabağının kenarına iliştirin.

#annelergünü #holistiksağlıklıyaşamdanışmanlığı #claraserenamram #sağlıklıyaşam #annelergünütarifleri #koronavirüs #evdesağlıklıyaşam #evdekaltürkiye

 

Tavsiye

Baklava Yufkasında Mantarlı Börek

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Büşra Gözüaçık (6 Kişilik) Malzemeler: …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir