Abısta
(4 Kişilik)
Abısta İçin Malzemeler:
5 su bardağı su
Abaza peyniri
Mısır unu ( kontrollü olarak aldığı kadar )
1 tutam tuz
Abısta Hazırlanışı:
Suyu tencere aktarın. Kaynayınca azar azar mısır ununu ekleyin, çok katı olmayan, hafif ele yapışacak kıvama geldiğinde ateşi kısın. Sürekli karıştıra karıştıra 15 dakika boyunca pişirin.
Hafif hafif yanık kokusu gelmeye başlayınca pastamız hazır demektir. Üzerini kaşıkla düzelterek servis
tabağına ters çevirin. Kaşık yardımı ile biraz da yan taraflarını düzeltin. Sıcakken dilimlediğiniz abaza
peynirlerini dizin. Mutlaka sıcak sıcak servis yapın.
Pastalin’in Notu:
Ekmek yerine kullandığımız mamursayı bilmeyenler tek başına yerse bir şey anlamaz, yanında
mutlaka özel yöresel yemeklerden biri olmalı ki bütünleşsin. Ayrıca sıcak yenmelidir. Mutlaka üzerinde peynir olacaksa, olmazsa olmazı yöresel peynirlerimizden abaza peyniri olmalıdır.