Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Yöresel Yemekler

Abısta

by Yemek Zevki Editör
22 Aralık 2016
in Yöresel Yemekler
483 10
0
Abısta
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

abista

Abısta

(4 Kişilik) 

Abısta İçin Malzemeler:

5 su bardağı su

Abaza peyniri

Mısır unu ( kontrollü olarak aldığı kadar )

1 tutam tuz

Abısta Hazırlanışı:

Suyu tencere aktarın. Kaynayınca azar azar mısır ununu ekleyin, çok katı olmayan, hafif ele yapışacak kıvama geldiğinde ateşi kısın. Sürekli karıştıra karıştıra 15 dakika boyunca pişirin.

Hafif hafif yanık kokusu gelmeye başlayınca pastamız hazır demektir. Üzerini kaşıkla düzelterek servis

tabağına ters çevirin. Kaşık yardımı ile biraz da yan taraflarını düzeltin. Sıcakken dilimlediğiniz abaza

peynirlerini dizin. Mutlaka sıcak sıcak servis yapın.

 

Pastalin’in Notu:

Ekmek yerine kullandığımız mamursayı bilmeyenler tek başına yerse bir şey anlamaz, yanında 

mutlaka özel yöresel yemeklerden biri olmalı ki bütünleşsin. Ayrıca sıcak yenmelidir. Mutlaka üzerinde peynir olacaksa, olmazsa olmazı yöresel peynirlerimizden abaza peyniri olmalıdır. 

Tags: AbıstaAbıstaMalzemelerAbıstaTarifiÇerkezYemekleriyemekzevkiYemekZevkiDergisi
Previous Post

İFTAR SOFRALARININ BAŞTACI; KARPUZ

Next Post

Kayısı Kompostosu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kayısı Kompostosu

Kayısı Kompostosu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki