Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Meze Tarifleri

Susuz Turşu

by Hatice Ünal
11 Kasım 2025
in Meze Tarifleri
481 15
0
Susuz Turşu
743
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande Göksan

Malzemeler:

1 kilo sivri biber

2 kilo domates (tercihen kırmızı olanı)

2 baş sarımsak

4 çorba kaşığı kaya tuzu

1 su bardağı sızma zeytinyağı

1 çay bardağı sirke

Hazırlanışı:

Biberleri yıkayıp süzün. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları diş diş ayıklayıp kabuklarını temizleyin. Doğranmış domatesleri, sarımsakları, zeytinyağını, sirkeyi ve tuzu bir kapta karıştırın. Sterilize edilip iyice kurulanmış kavanozlara önce 2 parmak kadar karışımı sonra da sivri biberleri dizin. Üzerini kapatacak kadar tekrar karışımı ilave edin. Kavanozu sıkıca kapatın. Rutubet almayan soğuk bir ortamda birkaç hafta muhafaza edebilir, sofralarınızda sunacağınız farklı bir turşu elde etmiş olursunuz.

Aklınızda Bulunsun:

Sivri biberleri isteğe göre acı veya tatlı olarak değerlendirebilirsiniz. Tercihinizi hem acı biber hem de tatlı biberle değerlendirecekseniz, kavanozlara ayrı ayrı hazırlayıp, üzerlerini etiketle işaretleyebilirsiniz. Bu turşudaki en önemli püf noktası, hiç su katılmamasıdır. Salça, turşu, reçel gibi uzun sürede kullanabileceğiniz bu tür gıdaları çok temiz kavanozlarda muhafaza etmeniz gerekiyor. Özellikle kapağını sıkıca kapattığınızdan emin olun.

Tags: Foodsusuz turşuturşuyummy
Previous Post

Pırasalı Börek

Hatice Ünal

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki