Malzemeler:
• 200 gram dana bonfile
• 180 gram patates
• 60 gram süt
• 40 gram tereyaı
• 15 gram wasabi tozu
• 2 gram tane karabiber
• 2 gram kaya tuzu
• 3 gram taze kekik
• 2 gram rosemarin
• 20 gram demi glace sos
• 20 gram zeytinyağı
Hazırlanışı:
Haşladıınız patatesi, ısıtılmış süt ve tereyaını ekleyerek püre haline getirin. Pürenin üzerine wasabi tozunu ekleyip kaynatın. Bonfileyi karabiber, tuz, taze kekik ve rosemarin ekleyerek zeytinyaında her bir tarafı 1,5 dakika ateş görecek şekilde mühürleyin. Har ateş olması etin suyunu kaybetmemek adına çok önemlidir. Servis tabaına patates püresini aldıktan sonra üzerine mühürlediiniz eti dilimleyerek dizin. En son üzerine demi glace sosu gezdirip servise sunun.
Dekor olarak taze kekik yaprakları kullanabilirsiniz.
#bonfile #wasabi #patates