Yapım: İnci BAK –Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(2 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet patlıcan
1 büyük kase garnitür karışımı (bezelye, havuç, patates)
1 adet rendelenmiş domates
2 diş sarımsak
Tuz
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra ortadan ikiye kesin. Her parçayı bir tarafı tamamen kopmayacak şekilde dört parçaya kesin. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kağıt bir havluyla iyice nemini alın. Birkaç çorba kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş kızgın yağda her tarafını kızartın. Garnitürleri, tuzu, rendelenmiş domatesi, sarımsakları ve 1 çay bardağı kadar suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, sıcak veya ılık servis yapın.
#garnitürlüpatlıcan #patlıcanlıtarifler #yazsebzeleri #sebzelitarifler #türkmutfağıtarifler #evdeyemekzevki