Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı Amerikan pirinci
100 gram kırmızı üzüm (Çekirdeği çıkarılıp boyuna ikiye kesilmiş)
100 gram sarı üzüm (Tercihen çekirdeksiz)
100 gram badem (Kaynatılıp kabuğu çıkarılmış)
Sosu İçin:
200 ml. portakal suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 çay kaşığı hardal
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Pirinci, 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 2,5 bardak kaynar suda haşlayın. Süzün ve orta büyüklükteki salata karıştırma kabında üzümlerle ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte karıştırın. Sosu için; Portakal suyunu, zeytinyağını, hardalı, sirkeyi, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Sosunuz hazırdır. Sosu, pirinçli karışımı ve kalan malzemeyi bir kapta harmanlayın. Soğuk servis yapın.
#meyvelipirinçsalatası #yazsalataları #salata #pirinçlisalata #salatatarifleri #evdesalata #bayramsalata #meyvelisalatalar #meyvelitarifler #evdeyemekzevki