Yapım: Nurgün Uçkunkaya
(4 Kişilik)
Malzemeler:
4-5 adet enginar
350 – 400 gram kuzu kuşbaşı
2 adet kırmızı biber
2 adet tatlı sivri biber
Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Limon
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Küçük küçük doğranmış kuzu kuşbaşı etleri ince kıyılmış biberlerle birlikte teflon tavaya koyun. Eti, kendi yağı ile birlikte biberlerle arada bir çevirerek kavurun. Tuz, karabiber katın karıştırın. Enginarları limonlu suda haşlayın. Fırın kabına alıp çukur yerlerine çoban kavurmayı doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar serpin. Fırın ızgarasında kaşar peynir pembeleşene kadar bekletin. Fırından çıkarıp servis tabağına alarak servis yapın.
#çobankavurmalıfırındaenginar #fırınenginar #yemek #enginar #ayınsebzesi #sebzeyemekleri #food #yummy #türkmutfağı #evdeyemekzevki #evdeyemek #evdekaltürkiye