Vişneli Mekik
(1 Tepsi İçin)
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
1 su bardağı dondurulmuş vişne
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek çırpın. Suyu, sütü ve zeytinyağını ekleyin. Mikserin düşük ayarında 1 dakika kadar karıştırın.
Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ince çekilmiş badem tozunu harmanlayın. Bu karışımı yumurtalı karışıma ilave edin. Spatula ile karıştırın. Hamuru varsa yağlanmış mekik kalıplarına paylaştırın. Ortalarına birer tane dondurulmuş vişne parçası yerleştirin. Dilerseniz ikişer tane de ekleyebilirsiniz. 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.