Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Ev Yapımı Peynir

by Yemek Zevki Editör
17 Temmuz 2017
in Pratik Yemekler, Tarifler
473 20
0
Ev Yapımı Peynir
777
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ev Yapımı Peynir

(4 Parça Peynir İçin)

Malzemeler:

1 litre günlük süt

2 paket krema (400 ml.)

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı sirke

Bir iki tutam tuz

Lezzeti Tamamlamak İçin:

Sızma zeytinyağı

Birkaç yaprak reyhan

Ev Yapımı Peynir

Hazırlanışı:

Günlük sütü, kremayı, yoğurdu ve sütü tencereye aktarın. İyice karıştırdıktan sonra orta kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra bir iki tutam tuz ekleyin. Ateşi iyice kısın. 25 dakika boyunca arada bir en fazla 3 kez tahta bir kaşıkla karıştırıp ocaktan alın.

Karışımı isterseniz bir tülbende isterseniz birkaç parça tülbende ayırın. Tülbentlerin ağzını sıkıca büzün. Yüksek bir yere asıp altına tencere gibi bir kap yerleştirin ki 6 saat boyunca suyunu süzsün. Daha sonra tülbendin içinden peyniri çıkartın. Servis tabağına aktarıp sızma zeytinyağı ve reyhanla tatlandırarak servise hazır edin.

Tags: BalıkbeslenmeDiyetdünya mutfaklarıEt Yemekleriev yapımı peynirhaberpeynir
Previous Post

Bayram Çöreği

Next Post

Taze Kayısı Reçeli

Yemek Zevki Editör

Next Post
Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki