Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Elmalı Armutlu Hurma
Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma

(4 Kişilik)

 

Elmalı Armutlu Hurma Malzemeler

200 gram hurma

1 adet elma

1 adet armut

50 gram ceviz içi

1 tatlı kaşığı esmer şeker

Vanilya Sos İçin:

1 paket manda kaymağı

2 adet çubuk vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı un

Elmalı Armutlu Hurma

Hazırlanışı

İkiye böldüğünüz elma ve armutları esmer şeker ile bir kapta soteleyin. Hafif kızardıktan sonra tavadan alın ve soğumaya bırakın.

Bu sırada iç harcı için; Hurmaların çekirdeklerini çıkararak 1 su bardağı su ile bir kabın içerisine koyun, ceviz içini de karışıma ekleyin ve orta ateşte koyu kıvam alana kadar pişirin. Kıvamı olgunlaşınca altını kapatın. Bir kaşık yardımıyla hafif kızaran elma ve armutların içerisine hurma ezmesini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız vanilya sosu da ekleyerek servise sunun.

Vanilya sosu için; Bir kaba önce tereyağını alın ve eritin. Üzerine manda kaymağını koyun, kesilmemesi için seri bir şekilde hemen ardından vanilya özütünü ekleyin. Vanilya özütünü bir bıçak yardımıyla sıyırarak elde edebilirsiniz. En son karışıma unu katın ve pürüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın. Katılaşmadan tatlının üzerine akıtın.

OKU ➤  Yufkada Ispanaklı Tart

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir