Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pratik Yemekler

Elmalı Armutlu Hurma

by Yemek Zevki Editör
13 Nisan 2022
in Pratik Yemekler
478 15
0
Elmalı Armutlu Hurma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Elmalı Armutlu Hurma

(4 Kişilik)

 

Elmalı Armutlu Hurma Malzemeler

200 gram hurma

1 adet elma

1 adet armut

50 gram ceviz içi

1 tatlı kaşığı esmer şeker

Vanilya Sos İçin:

1 paket manda kaymağı

2 adet çubuk vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı un

Elmalı Armutlu Hurma

Hazırlanışı

İkiye böldüğünüz elma ve armutları esmer şeker ile bir kapta soteleyin. Hafif kızardıktan sonra tavadan alın ve soğumaya bırakın.

Bu sırada iç harcı için; Hurmaların çekirdeklerini çıkararak 1 su bardağı su ile bir kabın içerisine koyun, ceviz içini de karışıma ekleyin ve orta ateşte koyu kıvam alana kadar pişirin. Kıvamı olgunlaşınca altını kapatın. Bir kaşık yardımıyla hafif kızaran elma ve armutların içerisine hurma ezmesini yerleştirin. Üzerine hazırladığınız vanilya sosu da ekleyerek servise sunun.

Vanilya sosu için; Bir kaba önce tereyağını alın ve eritin. Üzerine manda kaymağını koyun, kesilmemesi için seri bir şekilde hemen ardından vanilya özütünü ekleyin. Vanilya özütünü bir bıçak yardımıyla sıyırarak elde edebilirsiniz. En son karışıma unu katın ve pürüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın. Katılaşmadan tatlının üzerine akıtın.

Tags: Diyetdomatesİçecekİftar YemekleriköfteramazanRamazan ayıreçelSalata
Previous Post

Limonlu Ballı Şerbet

Next Post

BOTOKS VE DOLGU GİBİ UYGULAMALAR ORUCU BOZAR MI?

Yemek Zevki Editör

Next Post
BOTOKS VE DOLGU GİBİ UYGULAMALAR ORUCU BOZAR MI?

BOTOKS VE DOLGU GİBİ UYGULAMALAR ORUCU BOZAR MI?

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki