Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Meze Tarifleri

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu

by Yemek Zevki Editör
11 Mart 2017
in Meze Tarifleri, Salata Tarifleri
459 34
0
Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu

(2 Kişilik)

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu Malzemeler:

500 gram bebek havuç
1 adet portakal
1 adet Meksika biberi
2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sos İçin:
3 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak, rendelenmiş
Tuz, karabiber

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu Hazırlanışı:

Kimyon tohumlarını tavada ısıttıktan sonra, havanda döverek toz haline getirin.
Havuçlar toprağından arınana kadar iyice yıkayın, eğer büyük havuç kullanıyorsanız kabuklarıyla birlikte boyuna birkaç parçaya bölün.
Meksika biberlerini ince ince kıyın.
Havuçları, Meksika biber, toz kimyon, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın.
Portakalı ince dilimler halinde doğrayın,
Fırın tepsine önce dilimlenmiş portakalları üzerine ise havuçları dizin.
Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 25-30 dakika, havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Sos malzemesini derin bir kapta bir çırpıcı ile iyice karıştırın.
Havuçları sos ile birlikte servis edin.

Şef: Ece TAŞTAN

Tags: Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu
Previous Post

Çikolatalı Sürpriz

Next Post

Balzamik Soslu Pancar

Yemek Zevki Editör

Next Post
Balzamik Soslu Pancar

Balzamik Soslu Pancar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki