Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Pilav Tarifleri

Garnitürlü Tavuklu Pilav

by Yemek Zevki Editör
10 Mart 2017
in Pilav Tarifleri, Tarifler
473 20
0
Garnitürlü Tavuklu Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Garnitürlü Tavuklu Pilav

(4 Kişilik)

Garnitürlü Tavuklu Pilav Malzemeler

1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı garnitür
2 adet tavuk kalça
3 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
Tuz

Garnitürlü Tavuklu Pilav

Garnitürlü Tavuklu Pilav Hazırlanışı

Öncelikle pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ile ıslatın.
Tavuk kalçayı iyice yıkayın. Tuz ekleyip kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın.
Pişen tavuk kemiklerinden ayırarak küçük parçalara bölün.
Tabanı geniş bir pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı koyun.
Yağlar eriyince;1 su bardağı pirince, 2 su bardağına yakın su ve tavuk suyu karışımını ilave edin.
Su kaynayınca yıkanmış pirinci koyun, garnitür ve tuz ilavesi ile önce harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerine kağıt havlu kapatarak demlenmeye bırakın.
Kelepçeli kalpli bir kek kalıbına pilavı hafifçe bastırın.
Üzerine tavuk etlerini koyun. Şekil alınca servis yapın.

Tags: Garnitürlü PilavGarnitürlü Tavuklu PilavpilavTavuklu Pilav
Previous Post

Vitray Kurabiye

Next Post

Köz Kırmızı Biber ve Köz Domates Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Köz Kırmızı Biber ve Köz Domates Çorbası

Köz Kırmızı Biber ve Köz Domates Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki