Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

İç Pilavlı Püreli Kebap

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Et Yemekleri, Tarifler
473 20
0
İç Pilavlı Püreli Kebap
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(6 kişilik)

Hazırlanma Süresi: 1 Saat

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Zorluk Derecesi: ***

 

Malzemeler

750 gram köftelik yağsız kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

2-3 diş dövülmüş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

2 dilim ıslatılmış bayat ekmek

Tuz

İç malzeme

Dolma, fıstık, kuş üzümü

1 su bardağı pirinç

1 adet orta boy soğan

3-4 parça tavuk ciğeri

1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

Üst malzeme

1 adet büyük boy haşlanmış patates

2 kaşık un

1 su bardağı süt

 

İç Pilavlı Püreli Kebap Tarifi:

Köfte harcını hazırlayıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Tereyağında soğanı soteleyin, fıstıkla beraber ciğer ve pirinci kavurup, baharatları ilave edin. 1.5 su bardağı su veya et suyu ile pişirin ve tuzunu ekleyin. Derince bir fırın kabına kıymalı harcı kenarlarından taşacak şekilde yayın. Soğuyunca İçine iç pilavını koyun, köfte harcıyla tamamen kapayın. Üstüne yağ ve unu kavurarak sütlü beşamel sos yapın. Rendelenmiş patates ve kaşar rendesini ekleyin, boza kıvamında sosu elde edin. Üstüne tuz, biber serpip 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Previous Post

Dereotlu İstavrit

Next Post

Balkabaklı ve Pazılı Piliç

Yemek Zevki Editör

Next Post
Balkabaklı ve Pazılı Piliç

Balkabaklı ve Pazılı Piliç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki