Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Salata Tarifleri

Nohutlu Salata

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Salata Tarifleri
483 10
0
Nohutlu Salata

Nohutlu Salata

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi:

Nohutlu Salata

Yarım kilo patates

3 diş sarımsak

2 adet pırasa

Yarım kilo haşlanmış nohut

Yarım demet maydanoz

4-5 dal nane

5-6 yemek kaşığı limon suyu

2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı soya sosu veya nar ekşisi

400 gram domates

Yeteri kadar tuz, karabiber

Nohutlu Salata Tarifi:

Patatesleri soyun. Küçük küp halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Pırasayı ayıklayıp yıkadıktan sonra beyaz ve açık yeşil kısımlarını ince halka halka doğrayın. Kaynar tuzlu suda 2 dakika haşlayın. Domatesleri patateslerle aynı büyüklükte doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Maydanoz ve naneden birkaç yaprak ayırıp kalanları kıyın. Sarımsak kıyılmış yeşillik, limon suyu ve kabuğunu soya sosu veya nar ekşisini tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Birkaç parça domatesi ve pırasa halkalarını süslemek için ayırın. Kalan domates, pırasa, patates ve nohutları salata sosu ile karıştırın. 30 dakika dinlendirin. Salatayı bir kaseye alıp domates parçaları, pırasa halkaları, nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

Tags: salatalar
Previous Post

Dana Rosto

Next Post

Zeytinyağlı Mantarlı Börülce Pilaki

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinyağlı Mantarlı Börülce Pilaki

Zeytinyağlı Mantarlı Börülce Pilaki

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki