Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Tatar Böreği Tarifi

by Yemek Zevki Editör
30 Ocak 2017
in Hamur İşi Tarifleri, Yöresel Yemekler
468 25
0
tatar böreği
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2017’ye farklı lezzetlerle ‘merhaba’ demek istiyorsanız Kadir Şef’in reçeteleri tam size göre… Her zaman ki gibi yeni, farklı ve ilgi çekici…

Tatar Böreği

(4 Kişilik)

Tatar Böreği İçin Malzemeler:

1 kilo un
3 adet yumurta
Alabildiği kadar ılık su
İri yemeklik tuz
Sosu İçin:
250 gram orta yağlı dana kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam maydanoz

tatar böreği

Tatar Böreği Hazırlanışı:

Hamuru kulak memesinden biraz sert kıvamda yoğurun. Bezelere ayırıp, mantı hamuru gibi açın, üçgen şekilde kesin. Oda sıcaklığında tepsilere dizerek kurutun. Sosu için; Soğanı kavurun kıyma ve diğer malzemeleri ekleyin, makarna sosu kıvamına getirin. Kuruttuğunuz hamurları tuzlu ve yağlı suda haşladıktan sonra süzün ve sosunu üzerine gezdirin. Arzuya göre üzerine kızgın tereyağı gezdirin. Afiyet olsun.

Şef: Kadir Bayrak

Tags: Tatar böreği
Previous Post

Mandalina Reçeli Tarifi

Next Post

Püsküllü Pilav

Yemek Zevki Editör

Next Post
püsküllü pilav

Püsküllü Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki