Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Tarifi

by Yemek Zevki Editör
14 Aralık 2016
in Hamur İşi Tarifleri, Tarifler
488 5
0
Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek

(4 Kişilik)

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek İçin Malzemeler:

2 adet hazır yufka
300 gram kıyma
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet domates
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Hazırlanışı:

Böreğin iç malzemesi için; Biberleri temizleyip çok ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini ve suyunu temizledikten sonra zar şeklinde doğrayın.  Kıymayı tencerede kavurun. Doğranmış biberi, tereyağı ve domatesi ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuzunu, dolmalık fıstıkları, suda beklettiğiniz kuş üzümlerini ve muskatı ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkaları üst üste serip en fazla 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Her şeridi ikiye bölün ve tezgahın üzerine yayın. Yufkanın ucuna denk gelecek şekilde kıymalı iç karışımı yerleştirin. Muska şeklinde katlayın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Muska börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin veya kızgın yağda kızartın. Arzunuza göre yanında servis yapmak için asma yaprağına dil peyniri ve pastırmayı yerleştirin. Bohça şeklinde katlayıp ızgarada kızartın.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
Prodüksiyon: İnci BAK

Tags: Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek
Previous Post

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte

Next Post

Kıymalı ve Pirinçli Enginar

Yemek Zevki Editör

Next Post
kıymalı pirinçli enginar

Kıymalı ve Pirinçli Enginar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki