Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Turunç Reçeli
Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

 

Turunç Reçeli

Malzemeler

 

1 kilogram turunç

6 su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı limon suyu

 

Turunç Reçeli Tarifi:

Turunçların üst kabuğunu beyaz etli bölüme zarar vermeden soyun. Beyaz kabuğu bir bıçakla kazıyarak alın ve 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Turunç kabuklarını rulo şeklinde sarıp ipe dizin. Kaynar suya atıp yumuşayana kadar haşlayın. Tenceredeki suyu süzdükten sonra turunç kabuklarının üzerine soğuk su dökün ve 10-12 saat dinlendirin. Turunç kabuklarının acısının gitmesi için bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Bir tencereye 2 su bardağı su ve tozşeker koyun. Orta hararetli ateşte şeker eriyip şurup koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatın. Koyulaşınca turunçları içine atın.1-2 taşım kaynadıktan sonra limon suyu ekleyin,1 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. Reçel iyice soğuyunca turunçları ipten çıkarıp şurubun içine atın. Daha sonra kavanozlara boşaltın.

OKU ➤  Şehriye Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir