Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Sac Tava Tarifi

Sac Tava Tarifi

sactava

Sac  Tava Malzemeleri:

600 gram kuzu eti

4-5 adet sivribiber

3 adet orta boy domates

Tuz, pul biber, kekik, karabiber

1 çorba kaşığı tereyağı

 

Sac  Tava Hazırlanışı:

Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Sırasıyla biberleri ve domatesleri ekleyip yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Ocaktan alın. Tuz ve baharatını ekleyip tatlandırın. İsteğe göre lavaş ekmeği ile servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Kekikli Kavurma Video

Bir Yorum

  1. eline sağlık çok güzel olmuş teşekkür ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir