Malzemeler
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
2 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar kepekli un
Pul biber
Salçalı Bisküvi Tarifi:
Sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın beyazı, çörek otu, tuz, salça ve kaşar peynirini yoğurma kabında karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve kepekli unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz şekildeki kalıplarla kesip, fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, pul biber serpin. 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirip soğuyunca servis yapın.
Bence bu tarifte yanlışlık var. Neden endsreiz şeker irmikten fazla olması gerekirken, irmik şekerden e7ok e7ok fazla bunun sonucunda ortaya e7ok sert kazık gibi bir muhallemi e7ıkar hatta kalıba bile df6kmekte zorlanılır. Onun ie7in ben size doğru miktarları vereyim birde bu şekilde deneyin. 1 lt sfcte 7 kaşık irmik ve 14 kaşık şeker ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Servisten f6ncede fczerine tare7ın sepeleyin. Şimdi afiyet olsun