Malzemeler:
170 gram kuzu bonfile
1 adet patlıcan
1 adet domates
1 diş sarımsak
3 yaprak fesleğen
Yarım kuru soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet yeşil elma
Tuz, karabiber
Kekik
Hazırlanışı:
Patlıcan, domates, elma ve soğanı soyup küp doğrayın.Zeytinyağı ile soğanları kavurun. 1 diş sarımsağı ince doğrayarak tencereye ilave edin. Patlıcan ve elmaları ekleyin. Diriliği yok olmadan domatesleri de katın. Marmelatımsı bir kıvam elde edene dek pişirin. Son olarak ince kıyım fesleğeni, tuz ve karabiberini atıp, ateşten alın. Kuzu bonfileyi zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile marine edin. Ardından 3 eşit parçaya keserek ızgarada mühürleyin. Daha önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 5 dakika süreyle pişirin. Servis tabağınızın orta kısmına patlıcan ve elmadan yapılan karışımı (kaponata) koyun. Kuzu bonfileyi fırından alıp birinci parçayı patlıcanın üstüne ,diğer iki parçayı ise sağ ve sol tarafa oturtun. Arzunuza göre fesleğen, kuzudan elde ettiğiniz sosu veya sadece zeytinyağı ilavesi yaparak servis edebilirsiniz.