Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Patlıcan Kaponata Yatağında Kuzu Bonfile

by Yemek Zevki Editör
04 Ekim 2016
in Et Yemekleri
458 35
0
Patlıcan Kaponata Yatağında Kuzu Bonfile
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

bonfile

Malzemeler:
170 gram kuzu bonfile
1 adet patlıcan
1 adet domates
1 diş sarımsak
3 yaprak fesleğen
Yarım kuru soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet yeşil elma
Tuz, karabiber
Kekik
Hazırlanışı:
Patlıcan, domates, elma ve soğanı soyup küp doğrayın.Zeytinyağı ile soğanları kavurun. 1 diş sarımsağı ince doğrayarak tencereye ilave edin. Patlıcan ve elmaları ekleyin. Diriliği yok olmadan domatesleri de katın. Marmelatımsı bir kıvam elde edene dek pişirin. Son  olarak ince kıyım fesleğeni, tuz ve karabiberini atıp, ateşten alın. Kuzu bonfileyi zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile marine edin. Ardından 3 eşit parçaya keserek ızgarada mühürleyin. Daha önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 5 dakika süreyle pişirin. Servis tabağınızın orta kısmına patlıcan ve elmadan yapılan karışımı (kaponata) koyun. Kuzu bonfileyi fırından alıp birinci parçayı patlıcanın üstüne ,diğer iki parçayı ise sağ ve sol tarafa oturtun. Arzunuza göre fesleğen, kuzudan elde ettiğiniz sosu veya sadece zeytinyağı ilavesi yaparak servis edebilirsiniz.

 

Tags: BonfileetEt YemekleriKaponatakuzuKuzu Bonfilepatlıcantarifyemek
Previous Post

Hem Beden Hem Ruh Sağlığı İçin Yürüyün

Next Post

Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi

Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki