Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Acıkalı Poğaça

Acıkalı Poğaça

acikali-pogacaAcıkalı Poğaça Malzemeler:
150 gram bitkisel margarin (veya tereyağı)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
2 çorba kaşığı acıka
200 gram süzme peynir
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı eritilip ılınmış tereyağı
1 çorba kaşığı acıka
1 çorba kaşığı susam

Acıkalı Poğaça Hazırlanışı:
Hamur yoğurma haznesine oda ısısında yumuşamış margarini, zeytinyağını, yumurtayı, tuzu, yoğurdu krem haline gelene dek karıştırın. Ayrı bir kapta kabartma tozunu, yarım demet kıyılıp iyice kurulanmış dereotunu harmanlayıp yağlı karışıma ilave edin. Hafifçe karıştırın. Kontrollü olarak unu ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

İç malzemesi için; acıka ile süzme peyniri çatalla ezin. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, un serpilmiş tezgahın üzerinde çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun kenarına iç malzemeden yerleştirin. ikiye katlayıp uçlarını elinizle hafifçe uzatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine tereyağı ile acıka karışımından sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

OKU ➤  Patatesli Poğaça

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir