Pazılı Kuzu Malzemeler
• 1 kilo kuzu eti
• 20 gram tereyağı
• 2-3 diş sarımsak
• 1 adet büyük boy havuç
• Birkaç yaprak pazı
• 1 küçük kase arpacık soğan
• 1,5 çay bardağı sıcak su
• Tuz, karabiber
• Birkaç dal taze keki
Pazılı Kuzu Hazırlanışı:
Havucun kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Etleri kuşbaşı doğrayın. Pazı yapraklarının damarlı kesimlerini ayırıp irice doğrayın. Arpacık soğanları soyun. Tüm malzemeyi çukur bir kapta karıştırın. Taze kekikleri çiçek çiçek ayırıp bu karışıma ekleyin. Tekrar karıştırıp Emsan Safir Düdüklü Tencereye aktarın. Emsan Safir Düdüklü Tencereyi 20 dakika pişirme süresine ayarlayıp kapağını kapatın. Pişirme süresi bittikten sonra kendi ısısıyla buharı çıkana dek bekletin. Sıcak servis yapın.